Individuele kindersessie

Kinderen en dieren zijn een geweldige combinatie. Ze kunnen zichzelf zijn en worden  niet beoordeeld op goed of fout, wat in de maatschappij wel zo is. Kinderen zijn vaak nog onbevangen en volgen hun intuïtie zonder dat ze dit in de gaten hebben. Doordat we praktisch aan het werk gaan met het paard heeft een kind vaak niet door dat het om een coaching gaat. 

Paardencoaching kan een kind bijvoorbeeld helpen bij:

  • Faalangst
  • Angst of agressie overwinnen
  • Ontwikkelen van (meer) zelfvertrouwen
  • Hooggevoelig zijn 
  • Niet lekker in hun vel zitten
  • Grenzen stellen
  • Concentratie en motivatie 
  • Het verbeteren van communiceren
  • Verwerken van een (mogelijk) verlies

 

Na het ontvangen van het intakeformulier maken we een afspraak voor een kennismaking. Ik heb zowel een versie voor ouders als voor het kind. 

Bij de kennismaking vertel ik iets over het omgaan met paarden zodat zowel het kind als het paard zich veilig en vertrouwd voelt. Hierna zal het paard contact maken met het kind en krijg ik daarbij de eerste informatie.  

 

Daarna zullen ze oefeningen met elkaar gaan doen waardoor het kind zich zelfverzekerder en rustiger zal voelen.  Hierdoor zal een kind zich in het dagelijks leven ook sterker voelen en meer in zijn of haar eigen kracht gaan staan. 

De ervaring van kinderen is dat het vooral heel leuk is om te doen. We werken met wat er op dat moment in de natuur en tussen de dieren gebeurt.

 

Een sessie kindercoaching duurt ongeveer 1,5 uur en na afloop is er een kopje thee of limonade.

 

 


Duo kindersessie

Is de situatie thuis erg veranderd en ervaren je kinderen dit als vervelend of juist niet?

Je kunt dan denken aan een verhuizing naar een andere woonplaats, of bijvoorbeeld stiefbroertjes/zusjes die bij jullie komen wonen. Of is juist een hele sterkte band tussen broers/zussen en wil je de kinderen die samenwerking  laten ervaren?

Ook dan kan een sessie paardencoaching kinderen dichter bij elkaar brengen.

Ze gaan met het paard praktische oefeningen doen en zullen hierbij samen werken om de opdracht te doen slagen. Ze gaan hun eigen zwakke en sterke punten zien en elkaar helpen waar nodig is. 

 

 

Een (duo) sessie kindercoaching duurt ongeveer 1,5 a 2 uur dit is afhankelijk van het aantal kinderen. Na afloop is er een kopje thee of limonade.