- Niks moet, niksen mag - 

Wanneer heb je voor het laatst eens even helemaal niks gedaan?

Onze dag zit vol met verplichtingen en verwachtingen zowel op je werk als in je privéleven. Je hebt verschillende rollen: partner, ouder, collega, kind, vriend(in).

Soms kan het te veel worden en dan wil je tijd voor jezelf creëren. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Thuis heb je net 5 minuutjes op het toilet of op je werk doe je toch nog even dat ene klusje…

Kom langs bij Nikki, Bibi en mij!

Je kan op dat moment aangeven waar je behoeftes liggen.

 

Wil je met of zonder Nikki/Bibi wandelen in de natuur? Alleen maar zijn in het hier en nu.
Wil je rommelend je hoofd leegmaken? Dan kunnen we bijvoorbeeld letterlijk de shit op gaan ruimen om met minder bagage en meer rust in je hoofd naar huis te gaan.
Het  borstelen van een paard kan je ook ontspanning en rust  brengen.

 


 

In de maatschappij wordt er op jonge leeftijd al veel verwacht van kinderen. Huiswerk, sporten, muziekles en/of spelen met vriendjes en vriendinnetjes.  Hoe merk je dat je zoon of dochter toe is aan ontspanning? Vermoeidheid, prikkelbaar, nergens zin in hebben, zich afzonderen of zichzelf juist overschreeuwen zijn een paar voorbeelden hiervan.

Op dat moment is even niks moeten een uitkomst. Aanwezig zijn is op zo’n moment meer dan genoeg.

We gaan tussen de paarden, bij de katten of in het bos op een rustige plek zitten en alleen maar luisteren. Ik zal de kinderen voorlezen, dat werkt heel ontspannend (en vergroot de woordenschat zonder dat ze het doorhebben) en er wordt op dat moment niks van ze verwacht. Tussendoor of naderhand zullen er kinderen zijn die graag wat willen delen, je kunt dan denken aan: emoties of herkenning van een soortgelijke situatie. We zullen met behulp van de dieren en de natuur hierop ingaan als de kinderen dat willen.

Maar boven alles:
Niks moet, niksen mag!